Chufa

V oblasti superpotravín sa často prehliada nenápadná chufa, známa aj ako tygrový orech alebo zemný mandľovník. Napriek svojej nevýraznosti, táto starodávna hľuza ponúka bohatstvo živín. S obsahom vlákniny, zdravých tukov a esenciálnych minerálov ako železo a horčík, chufa predstavuje bezlepkovú alternatívu plnú prospešných látok. Chufa je „mliečnou“ zložkou NXT čokolády.

V súlade s meniacim sa svetom okolo nás, Callebaut neustále vynakladá úsilie prinášať riešenia pre šéfkuchárov a remeselníkov, aby ich podporil pri tvorení najaktuálnejších trendov. Callebaut NXT bol spustený vo februári 2022, po viac ako 3 rokoch výskumu a vývoja, aby umožnil profesionálom rozmaznávať spotrebiteľov bezmliečnymi, bezlaktózovými, vegánskymi a rastlinnými čokoládovými pochúťkami. Revolučná inovácia, pri ktorej sa chufa stáva jedinečnou náhradou za mlieko, a je vyrábaná v úplne nových priestoroch pre svetovo prvú oddelenú, 100% bezmliečnu čokoládovú továreň. Takéto inovácie sú náročné, najmä s novými surovinami a procesmi. Bohužiaľ, čelíme významným problémom s dostupnosťou chufy, ktorá ako jediná spĺňa naše prísne kvalitatívne požiadavky, čo v súčasnosti bráni pokračovaniu výroby Callebaut NXT. V dôsledku toho nás veľmi mrzí oznámiť vám, že nebudeme schopní splniť vaše objednávky pre Callebaut NXT Milk. Chápeme, že to môže spôsobiť nepríjemnosti a sklamanie, a úprimne sa ospravedlňujeme za akékoľvek nepohodlie, ktoré to môže spôsobiť. Buďte si istí, že robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme tento problém čo najrýchlejšie vyriešili. Budeme pokračovať v úzkej spolupráci s naším vývojovým tímom a preskúmame všetky možné cesty k zlepšeniu.

Vzhľadom na súčasnú situáciu je predaj mliečnej NXT pozastavený do opätovného spustenia výroby.

Ako Ghana minula 3 milióny libier v roku 1959 na novú pristávaciu dráhu pre návštevu kráľovnej Alžbety

45102682

 

Ako národ, ktorý sa stal nezávislým len dva roky predtým, nová Ghana ešte viac túžila zabezpečiť prípravy na plánovaný príchod monarchu Británie, kráľovnej Alžbety II.

Kráľovná bola očakávaná v Ghane v novembri 1959 a zdalo sa, že chce dosvedčiť tvrdenie prvého prezidenta krajiny, Osagyefo Dr. Kwame Nkrumaha, že „Afričan je schopný riadiť svoje vlastné záležitosti“, začali sa teda práce na príprave jej príchodu.
Vzhľadom na to, že mala prísť do krajiny cez svoje hlavné letisko, vláda Nkrumaha okamžite vyčlenila slušné peniaze na vylepšenie pristávacej dráhy na letisku v Accre (dnes medzinárodné letisko Kotoka).

Toto bolo uvedené v starom výstrižku z novín Ghana Times, s titulkom „Kráľovské lietadlo môže pristáť na novej pristávacej dráhe.“

Aprílový príbeh z roku 1959, napísaný de-Graftom Sampsonom, uviedol, že vláda sa odhodlala zabezpečiť, aby bola pristávacia dráha na letisku v dobrom stave pre prijatie monarchu krajiny, ktorá bola, až do dvoch rokov predtým, jej koloniálnym pánom. Ako to celé dopadlo môžete vidiet v dobovom videu.

Burza

Stúpajúci trend na svetovej burze s kakaovými bôbmi sa nezastavil. Za posledné dni zaznamenal viaceré skokové zmeny atakujúce hranicu 8000$ za metrickú tonu. Súčasný stav nie je priaznivý a len veľmi ťažko predvídateľný. Od Valentína (14.FEB 2024) sa zdvihla cena kakaových bôbov o 10%. Mnohé spoločnosti po celom svete zvýšili ceny čokolády od 15% do 25% čo začína odzrkadlovať stav svetovej burzy a slabú sezónu produkciu bôbov. Momentálne čakáme na aktuálne informácie z Pobrežia slonoviny a Ghany o situácii na plantážach. Odhaduje sa pokles 9% v produkcii z dôvodov problematického počasia.

Viac informácii Vám prinesieme v najbližších dňoch.

Screenshot 2024-03-18 at 09.48.31